Skip to content Skip to footer

Jorge Garcia Ortega

Brief info

Mijn naam is Jorge Garcia, 42 jaar, oorspronkelijk uit Spanje maar woon 32 jaar in Breda. Eerst in Noord, tussendoor in het Ginneken en alles bij elkaar ruim 24 jaar in het prachtige Tuinzigt. Het is een wijk die gedragen wordt door haar bewoners en ben trots om hier onderdeel van uit te maken.

Mijn achtergrond als vrijwilliger de afgelopen 10 jaar voor Breda is buurtambassadeur en vicevoorzitter van de buurtambassadeurs Tuinzigt , buurtbemiddelaar in Breda e.o., lid van een medezeggenschapsraad van een REK 3 onderwijsinstelling, bestuurslid en vrijwilliger van een buurthuis, oprichter van verschillende denktanks waaronder jeugdzorg, lid van cliënten belang Breda dat cliënten binnen de participatiewet en schulden vraagstukken vertegenwoordigt en verder bestuurslid van de naar mijn idee de meest cultuurrijke partij van Breda. Daarnaast ervaringsdeskundige in de jeugdzorg en sociale zaken. Heb een zoon die vanaf 2016, nu nog een jaar te maken heeft met jeugdzorg en heb ruim 2 jaar geëxperimenteerd met een uitkering om me nog beter in de doelgroep te kunnen verplaatsen en het systeem en de ambtenaren te doorgronden.
Boven alles ben ik net als u mens en daar ligt de verbinding.

De conclusie, de meeste mensen deugden, daar is geen twijfel aan mogelijk. Echter de meeste systemen deugen helaas niet en dat hebben we kunnen ondervinden met de toeslagen affaire en soortgelijk met de jeugdzorg (affaires) maar ook de participatiewet. Een ding hebben ze gemeen. Het stelselmatig al dan niet onbedoeld onderdrukken van mensen. Mensen van vlees en bloed die in beginsel deugen en net zoals iedereen hun talenten en kwaliteiten hebben. Communicatie skills en maatwerk is wat vooral vaak ontbreekt in het systeem.

Het wordt tijd dat in Breda ambtenaren, gemeenteraadsleden en wethouder de verantwoordelijkheid nemen voor de misstanden binnen jeugdzorg en zich niet laten leiden door duurbetaalde adviseurs. Maar gewoon door de echte onafhankelijke ervaringsdeskundigen die ze mede vast ook binnen hun klantenbestand hebben. Wat de gemeente noemt repareren is niet voldoende. Hervorming of afbreken en opnieuw vanuit de wortel en menselijk opbouwen dat is waar Breda zich ♥ voor zou moeten maken. Als de voorzitter van Jeugdzorg Nederland roept dat we ze moeten vertrouwen en ons niet mee moeten mengen dan moeten we juist het tegenovergestelde doen gezien de feiten. Er zijn onwijs veel financiële belangen over de rug van kinderen. Dat moeten we anno 2022 niet meer toestaan.
Menselijkheid boven welke “wankelend” systeem ook, daar maak ik me ♥ voor.
Een systeem hoort voor een mens te werken. Of je nu een professional bent, de verbindende factor zou het menselijke moeten zijn. Niemand is meer of minder dan een andere en onderdrukking al dan niet onbedoeld zou anno 2022 niet meer moeten kunnen. Openheid, eerlijkheid en transparantie

Andere zaken die ik onder andere belangrijk vind is dat klokkenluiders zoals gemeentelijk ambtenaren veel meer beschermd moeten kunnen worden en dat er veel meer afspiegeling van de samenleving binnen de functies van de gemeente moeten kunnen zijn. Verder een onvoorwaardelijk basisinkomen kan het beste van de mens naar boven halen omdat het zou kunnen laten zien dat we in de basis gelijk zijn en dat respect voor elkaar is wat ons verbindt. Het is een investering dat zichzelf snel zou kunnen terug verdienen. Hier zijn al meerdere onderzoeken naar begaan en zijn er vele modellen te vinden. Als we echter landelijk 82 miljard uitrekken voor corona bestrijding dan moeten we ook tientallen miljarden kunnen investeren voor een systeem dat voor de mens werkt met daarin een basisinkomen verwerkt # 222

Volkpartij Breda © 2023 | iedereen telt mee.