Skip to content Skip to footer

Jan Hopman

Brief info

Mijn naam is Jan Hopman, 73 jaar,
Ik woon na mijn 13 jaar werken in Chili als theoloog in de thema’s Aids en gewetensbezwaarden militaire dienst sinds 2004 in Breda en heb er gewerkt als pastoraal werker in de toenmalige parochie Breda-Noord tot aan mijn pensionering in mei 2013.
Concreet heb ik vanuit de parochie de Inloop Voor Elkaar in de Biesdonk en Inloop Clement in Kesteren in de Haagse Beemden opgericht. Beiden bestaan nog steeds. Ook hebben we vanuit de Vredesweek de Vredesduif op het Groendijkplein geplaatst om juist het veelkleurige en multiculturele van Hoge Vucht te benadrukken.
Ook heb ik na het overlijden van Rob Creemer in 2008 samen met anderen de herdenking van de Kristallnacht vorm gegeven, waarvan ik tien jaar voorzitter was.
Na mijn pensionering hebben we met een drietal het Mondiaal Centrum voor de opvang van ongedocumenteerden opgericht en heb ik weer een Inloop voor de wijk en stad opgezet.
Als laatste initiatief heb ik samen met Philip Oronsaye en Eric Heinze in 2021 de Stichting Herdenking Afschaffing Slavernij opgericht om naast de herdenking ook een monument in Breda of gedenkplaats te realiseren.
Ik ben bij de Volkspartij Breda gegaan omdat jonge mensen nu ook in de gemeenteraad moeten komen, juist omdat zij vanuit hun jong zijn en andere culturele achtergrond een groep vertegenwoordigen die nu niet of nauwelijks gehoord worden. Bovendien wordt het tijd dat wij ouderen het stokje overdragen en onze ervaring ter beschikking stellen om juist deze jongeren te ondersteunen.

Volkpartij Breda © 2023 | iedereen telt mee.